Warsztaty Mykologiczne z dr. Kazimierzem Kopczyńskim na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej / 12-15.09.2019

 

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na trzecie „Warsztaty mykologiczne” z udziałem dr Kazimierza Kopczyńskiego.

Warsztaty odbędą się końcem lata: 13-15 września 2019 roku.
Adres ośrodka: Agroturystyka „Jurajskie Klimaty” Monika Kosielak, ul. Jana Combika 6a, 42-256 Olsztyn

Wydarzenie to łączy wypoczynek na łonie natury w pięknej Jurajskim klimacie wraz z wykładami dr Kazimierza Kopczyńskiego na temat rozpoznawania, właściwości przyrządzania i spożywania grzybów w profilaktyce i dietoterapii oraz prelekcję specjalistów Biolitu, o innowacyjnych sposobach utrzymania homeostazy i bioty fizjologicznej.

Przed przyjazdem na grzyby proszę uprzejmie o zapoznanie z artykułami dr. Kazimierza Kopczyńskiego na naszej stronie
pt. „WPŁYW ŻYWIENIA NA PRACĘ MÓZGU I AKTYWNOŚĆ PSYCHICZNĄ CZŁOWIEKA” oraz „Immunomodulacyjne i przeciwnowotworowe właściwości grzybów”.

Plan wydarzenia:

Czwartek 12.09.2019

Dla chętnych którzy mają życzenie przyjechać w dniu 12 września, wieczorem zakwaterowanie w ośrodku (kolacja we własnym zakresie w sąsiadującej restauracji z regionalną, domową kuchnią)-dodatkowa opłata za nocleg ok. 50 zł/ osoby.

 

Piątek 13.09.2019

godz. 8.00-8.45 Wspólne śniadanie dla uczestników przybyłych na warsztaty
godz. 9.00 -Wyruszamy w las na zbiór okazów. Zbieramy wszystkie napotkane okazy by móc potem je omówić i scharakteryzować.
między godz. 13 a 14.00 – Powrót z grzybobrania. Kawa , herbata, ciasto w ośrodku.
ok.  godz. 14.00 – Selekcja grzybów.
godz. 15.00 Obiadokolacja z dwóch dań w sąsiadującej z ośrodkiem restauracji z kuchnią regionalną
godz.16.30 Warsztaty mykologiczne dr. Kazimierza Kopczyńskiego  na temat rozpoznawania,właściwości przyrządzania i spożywania grzybów w profilaktyce i dietoterapii.
około godz. 18.30-19. przyrządzamy kolację grzybową według przepisów kulinarnych  dr. Kazimierza Kopczyńskiego.
Wieczór integracji i radości.

 

Sobota 14.09.2019

godz. 8.00-8.45 Wspólne śniadanie w sąsiadującej  restauracji z kuchnią domową.
godz. 9.00 -Wyruszamy w las na zbiór okazów. Zbieramy wszystkie napotkane okazy by móc potem je omówić i scharakteryzować.
między godz. 13 a 14.00  Powrót z grzybobrania. Kawa , herbata, ciasto w ośrodku.
ok.  godz. 14.00  Selekcja grzybów.
godz. 15.00 Obiadokolacja z dwóch dań w sąsiadującej z ośrodkiem restauracji z kuchnią regionalną
godz.16.30 Warsztaty mykologiczne dr. Kazimierza Kopczyńskiego  na temat rozpoznawania,właściwości przyrządzania i spożywania grzybów w profilaktyce i dietoterapii.
około godz. 18.00. wykład Biolitu o innowacyjnych sposobach utrzymania homeostazy i bioty fizjologicznej w badaniach nad adaptogenami z Syberii i Ałtaju. Podzielimy się wrażeniami z podróży na Ałtaj.
około godz. 19.00  Przyrządzamy kolację grzybową według przepisów kulinarnych  dr. Kazimierza Kopczyńskiego.
Dodatkowo  na kolację przewidziana dla chętnych  wiejska  kiełbaska z grilla lub patelni.
Wieczór integracji i radości, ciekawych opowieści dr. Kazimierza Kopczyńskiego ciąg dalszy….

 

Niedziela 15.09.2019

godz. 8.00-8.45 Wspólne śniadanie w sąsiadującej  restauracji z kuchnią domową.
godz. 9.00 -Wyruszamy w las na zbiór okazów. Zbieramy wszystkie napotkane okazy by móc potem je omówić i scharakteryzować.
Po południa wyruszamy z okazami grzybów do domu.

 

Koszty:

Zakwaterowanie na terenie ośrodka wypoczynkowego agroturystycznego „Jurajskie Klimaty” wraz z wyżywieniem jw.,
pełny udział w zaplanowanych aktywnościach  – w cenie 750 zł od osoby.

Ze względu na kameralny charakter imprezy – ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Prosimy zgłaszać udział w warsztatach mykologicznych na kontakt telefoniczny:
Paweł Neko: 601 726 737, Halina Jurkowska: 512 45 63 15, 607 17 03 24
lub mailowy:
biuro@bioliteurope.pl, kontakt@hjurkowska.pl

Istnieje możliwość rezerwacji pojedynczego pokoju. Ilość  uczestników i pokoi jest ograniczona. Dlatego prosimy wcześniejszą rezerwację warsztatów.
Wszystkie pokoje w ośrodku są komfortowe z łazienkami.
Zdjęcia ośrodka do wglądu na stronie: http://www.jurajskieklimaty.pl/

Istnieje możliwość wcześniejszego ustalenia menu (w trakcie rezerwacji) w przypadku potraw alergizujących bądź bezmięsnych.
Wówczas prosimy o wiadomość na mail: biuro@bioliteurope.pl lub kontakt@hjurkowska.pl

Prosimy o zabranie kaloszy, koszy , kurtek , okryć głowy, i ciepłej odzieży na chłodniejsze wieczory.

Proszę uprzejmie o wpłatę rezerwacji w wysokości 250zł/ os. z tytułem „Warsztaty Mykologiczne- Jurajskie Klimaty” na konto:
Halina Jurkowska, ul. Jodłowa 8, 41-506 Chorzów
Bank : ING Bank Śląski nr konta 07 1050 1243 1000 0010 0308 3332

Pozostała część płatności do uregulowania na początku września (1-2 września).
W razie pytań proszę uprzejmie o kontakt.

Szanowni Państwo!
Powyższy materiał nie stanowi porady o charakterze medycznym, stanowi wyłącznie treść informacyjną i w rozumieniu obowiązujących przepisów prawnych nie może być traktowany jako specjalistyczna porada medyczna, diagnoza lub instrukcja w zakresie leczenia; ponadto nie może stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.